Ο Γιώργος Κοτρωνιάς με τον πρέσβη της Κίνας Xiao Junzheng

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας κ. Xiao Junzheng-Τι συζητήθηκε

14 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο πλαίσιο της Ομάδας Φιλίας και Συνεργασίας της Ελληνικής Βουλής με την Κίνα, ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρέσβη της Κίνας κ. Xiao Junzheng (Σιάο Τζουντσένγκ).

Κατά τη συζήτηση μεταξύ άλλων θεμάτων ο βουλευτής ενημέρωσε τον εξοχότατο πρέσβη για τις προοπτικές ανάπτυξης των Θερμοπυλών και τον έκανε κοινωνό της πρότασής του για τη δημιουργία στην περιοχή ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, στο οποίο κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ θα εκπροσωπείται (με το καθεστώς των πρεσβειών) με ένα χαρακτηριστικό κτίριο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού της, θα περιλαμβάνει ένα διεθνές κέντρο μελέτης διακρατικών σχέσεων και παράλληλα πολιτιστικές και εμπορικές χρήσεις, στο πλαίσιο της ανάδειξης της αμφικτιονικής ιδέας που γεννήθηκε το 1522 π.χ. σε αυτή την περιοχή, αλλά και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των Θερμοπυλών.

Ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχε ήδη επισκεφθεί το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών, άκουσε με προσοχή την συνολική πρόταση και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή.

Ο βουλευτής ανέλαβε την υποχρέωση να του παραδώσει έναν φάκελο με τα πλήρη στοιχεία της πρότασης για την ανάδειξη και την ανάπτυξη των Θερμοπυλών ιαματικά, ιστορικά και πολιτιστικά.

Ο βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον εξοχότατο Πρέσβη της Κίνας και το προσωπικό της πρεσβείας για την ευγένεια και την άψογη φιλοξενία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023