O Σπύρος Πνευματικός με τον Κώστα Χατζηδάκη για τη ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

15 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστα Χατζηδάκη συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. Σπύρος Πνευματικός.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και η εξεύρεση λύσης, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Πιο Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στους εργαζόμενους άνω των 54 ετών, για τους οποίους θα προβλεφθούν ειδικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επίσης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της δυνατότητας δημιουργίας ενός ειδικού καθεστώτος μετατάξεων σε άλλους φορείς του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σε ότι αφορά στην απορρόφηση των υπόλοιπων εργαζομένων, που είναι κάτω των 54 ετών προτάθηκε, να διερευνηθεί, εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόσληψής τους από τον ειδικό διαχειριστή αρχικά, και ακολούθως από τον επενδυτή και όχι από εργολάβο.

Όπως τόνισε ο κ. Πνευματικός, σαφής στόχος της Κυβέρνησης είναι να μη δημιουργηθεί νέα γενιά ανέργων και για το λόγο αυτό άλλωστε όλες οι προσπάθειες εστιάζονται στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024