Με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Παπαγεωργόπουλος

23 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) κ. Δημήτρη Φραγκάκη πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Παπαγεωργόπουλος.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα σχετικά με τη στόχευση του Δήμου, για την ανάπτυξη του τοπικού Τουρισμού, σε στεριά και θάλασσα και τόνισε τη δυναμική του 12ου μεγαλύτερου Δήμου της Ελλάδας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί την είσοδο στο νησί της Εύβοιας, το 52% σε πληθυσμό του νησιού και το 1/5 της Στερεάς Ελλάδας. Είναι ένας Δήμος πολύ κοντά στην Αττική και στο αεροδρόμιο, με μεγάλη ομορφιά και σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Είναι ελκυστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς είναι και παραθαλάσσιος σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες.». Επίσης, τόνισε τις δράσεις του Δήμου, κυρίως μέσα από τα προγράμματα των Smart Cities, με σκοπό ο Δήμος να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Φραγκάκη την υποστήριξη της δημιουργίας περισσότερων καταλυμάτων, αλλά και την προώθηση των μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή, όπως την Παράκαμψη της Χαλκίδας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες στην είσοδο τους στον Δήμο και σε όλη την Εύβοια.

Τέλος, υπήρξε η βούληση για την άμεση κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με κύριο στόχο την προώθηση του Τουρισμού του Δήμου.                                                                     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024