Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου

"Με τη σημαντική και άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος"

9 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ.

“Με τη σημαντική και άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος”, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Και συνέχισε: “Έτσι, επετεύχθη η ένταξη του έργου της αναβάθμισης του διατηρητέου ακινήτου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομ. ευρώ, στα χρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό τη δημιουργία συνεδριακού και επιμορφωτικού χώρου”, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών στις 12 Ιουλίου.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και επανάχρηση των τριών κτιρίων που φιλοξενούσαν το Δημοτικό Σχολείο, δηλαδή του διατηρητέου νεοκλασικού σχολείου, των δύο νεότερων κτιρίων, καθώς επίσης του προαύλιο χώρου και των περιβαλλόντων οδών του παλιού σχολικού συγκροτήματος.

“Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική περιφέρεια και την Π.Ε. Φθιώτιδας με σημαντικά έργα που θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024