Οικονόμου για Χειμάρα: Η παραίτηση και οι εξηγήσεις καλύπτουν το θέμα

Στην κυβέρνηση διαχωρίζουν πλήρως την περίπτωση Πάτση από τον Χειμάρα ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στο ήθος και το ύφος της δήλωσης του και το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα στη ΝΔ.

4 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης Χειμάρα με την παραίτηση του βουλευτή Φθιώτιδας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά και τα όσα είχε πράξει στο παρελθόν.

Σε παλαιότερες περιπτώσεις, επί ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξαν ανάλογα περιστατικά με αυτό του Θανάση Χειμάρα αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του, μέχρι πρότινος, βουλευτή Φθιώτιδας, αναφέροντας πως: «Η παραίτηση του κ. Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έχει δώσει το προηγούμενο διάστημα καλύπτουν το θέμα».

Στην κυβέρνηση διαχωρίζουν πλήρως την περίπτωση Πάτση από τον Χειμάρα ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στο ήθος και το ύφος της δήλωσης του και το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα στη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου απάντησε μονολεκτικά, με ένα «όχι», όταν ρωτήθηκε αν πριν την παραίτησή του ο Θ. Χειμάρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ενώ σε ερώτηση σύγκρισης σχετικά με την υπόθεση Πάτση σημείωσε ότι «ο κ. Πάτσης αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα και διαγράφηκε (σ.σ. από την Κ.Ο. της ΝΔ)».

Όσον αφορά στο μέλλον του κ. Χειμάρα και το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δήλωσε ότι η σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ότι αυτά θα παρουσιαστούν στην ώρα τους, περιορίστηκε να πει ότι «εκείνο που εξετάζεται είναι αν υπάρχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα, έτσι όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και το κάθε κόμμα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αξιολογήσει ως στοιχεία», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Συνεχίζοντας ωστόσο αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τώρα, όσο και παλαιότερα με τις περίπτωσης της Ολγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράκη, ο κ. Οικονόμου είπε: «Εκείνο που αξίζει να αναλογιστεί κανείς, κυρίως εκείνοι που επιμένουν να κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση και τη ΝΔ είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν» ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει: Θυμίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν όχι βουλευτές, αλλά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση που αναγνωρίζει ο κ. Χειμάρας κι ως έμπρακτη αναγνώριση προχώρησε στην παραίτησή του».

«Αναφέρομαι στις περιπτώσεις της κ. Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Μπορεί κάποιος από εσάς να μου θυμίσει ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε; Απολύτως καμία. Με κάθε ευκαιρία σε κάθε γεγονός αναδεικνύεται για όλα τα ζητήματα η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο για τα θέματα που έχουν ηθική και νομική διάσταση» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024