Πώς θα ξεχωρίσετε το γνήσιο από το νοθευόμενο μέλι με έναν απλό τρόπο (video)

Υπάρχει ένας απλός τρόπος προκειμένου ο καταναλωτής να διαπιστώσει αν το μέλι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει είναι γνήσιο ή νοθευμένο. Το μέλι είναι φυσικό βιολογικό προϊόν που προσφέρει σωματική και πνευματική υγεία ενώ συμβάλει και στη μακροζωία των ανθρώπων. Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, να μπει μέσα σε γιαούρτι, […]

26 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Υπάρχει ένας απλός τρόπος προκειμένου ο καταναλωτής να διαπιστώσει αν το μέλι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει είναι γνήσιο ή νοθευμένο.

Το μέλι είναι φυσικό βιολογικό προϊόν που προσφέρει σωματική και πνευματική υγεία ενώ συμβάλει και στη μακροζωία των ανθρώπων.

Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, να μπει μέσα σε γιαούρτι, γάλα, τσάι αλλά και πάνω σε ψωμί με βούτυρο.

Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε ως φάρμακο, ενώ είναι γνωστό ότι μειώνει τη δυσκοιλιότητα.

Παράλληλα, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ είναι αρωγός στα στομαχικά προβλήματα.

Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες φέρεται να μειώνουν το κίνδυνο της καρδιοπάθειας, της αναιμίας, της αδενοπάθειας καθώς και της κατάπτωσης και της αδυναμίας του οργανισμού.

Το μέλι χρησιμοποιείται, επίσης, στην επίδεση πληγών εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

Έτσι θα ξεχωρίσετε το γνήσιο από το νοθευμένο μέλι

Σύμφωνα με τους ειδικούς την Oreinis  Melissas, υπάρχει ένας απλός τρόπος προκειμένου ο καταναλωτής να διαπιστώσει αν το μέλι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει είναι γνήσιο ή νοθευμένο.

Πιο αναλυτικά:

Γεμίστε με φρέσκο νερό ένα ποτήρι και στην συνέχεια ρίξτε μια κουταλιά από το μέλι που προμηθευτήκατε.

Αν το μέλι καθώς πέφτει στο νερό διατηρεί την συνοχή του (δηλαδή, σχηματίζει μια γραμμή -που δεν «σπάει» καθώς πέφτει) είναι γνήσιο, ενώ αν όμως διαλύεται κάνοντας διακοπές και το νερό θολώνει, σημαίνει ότι το προϊόν είναι νοθευμένο.

https://www.tiktok.com/@orinimelissa/video/7191861978996935941?_r=1&_t=8ZJbhZXImBy

ΠΗΓΗ : NEWS4HEALTH

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024