Χρ. Σταϊκούρας: Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα…

...ακολουθούμε συνετή δημοσιονομική πολιτική , εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, στηρίζουμε, γενναία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

17 Ιανουαρίου 2023

του/της Newsroom

«Επιτυχή» χαρακτήρισε την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι «χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθούμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα προχώρησε σήμερα στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ανοίγοντας την αυλαία του δανειακού προγράμματος για το 2023.

Η έκδοση ήταν επιτυχής. Ως προς τη ζήτηση, την ποιότητα των κεφαλαίων και το κόστος δανεισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Η κυβέρνηση, και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κινούμαστε με αποφασιστικότητα και διορατικότητα, συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθούμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024