Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Τι προτείνει ο εισαγγελέας

24 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ποινή ενός έτους προτείνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.  O εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει ποινή έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς πέφτει η αυλαία του 5ου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρονικά της μεταπολίτευσης με την ανακοίνωση της απόφασης.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.
Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Επίσης ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.
Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤNEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024