Γ. Οικονόμου: Στήριξη ύψους 85 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές

Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές

1 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων και εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης των δικαιούχων, με βάση την με αρ. 3540/15.12.2022, πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του ΠΑΑ 2014-2022. Συγκεκριμένα εντάσσονται 65.974 δικαιούχοι με συνολικό ποσό στήριξης 85.949.158 ευρώ.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα δουν σε λίγες μέρες τα χρήματα να πιστώνονται, στήριξη που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στην ανάγκη για την αγορά ζωοτροφών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά την αύξηση του κόστους, η οποία προκλήθηκε αλυσιδωτά από τις εξωγενείς κρίσεις, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας.

Οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας θα ενισχυθούν στην πράξη. Πρόκειται για μία ενίσχυση που θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε μια αλυσίδα επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αδιαπραγμάτευτα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023