Η Εύβοια προετοιμάζεται για την κακοκαιρία

  Έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 03-02-2023, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας με το όνομα «BARBARA» που αναμένεται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να επηρεάσει το σύνολο της Π.Ε. Εύβοιας, από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα […]

3 Φεβρουαρίου 2023

του/της Newsroom

 

Έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 03-02-2023, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας με το όνομα «BARBARA» που αναμένεται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να επηρεάσει το σύνολο της Π.Ε. Εύβοιας, από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και συμμετείχαν, o Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών–Επικοινωνιών Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς και Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Αρχών, οι επικεφαλής αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και των Λιμεναρχείων, εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Εύβοιας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν. Εφόσον οι μετακινήσεις καταστούν αναγκαίες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με την ενημέρωση και τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024