Κλειστά τα σχολεία σε Φθιώτιδα

Έκλεισε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

5 Φεβρουαρίου 2023

του/της Newsroom

Με ιδιαίτερη ένταση εξελίσσεται το κύμα της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα. Πριν λίγο η Aστυνομία απαγορεύει την κίνηση όλων των οχημάτων από τη Λαμία προς την Αθήνα κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Υλίκης και της Θήβας και έτσι τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται από Λαμία προς Αθήνα στην περιοχή του Κάστρου εκτρέπονται από την εθνική οδό προς τη Λιβαδειά για να συνεχίσουν από εκεί προς τη Θήβα και την Αθήνα.

Πριν λίγο δόθηκε εντολή να κλείσουν την εθνική οδό από την Λαμία και έτσι από την περιοχή της Στυλίδας εκτρέπονται προς Λαμία για να συνεχίσουν από την παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Φανή Σπανού «δίνουμε μία μεγάλη μάχη να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο όπως επίσης και τους βασικούς δρόμους της Εύβοιας της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Μία μάχη που ξεκίνησε το ξημέρωμα και ελπίζουμε σε μία ύφεση τις επόμενες ώρες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Σύμφωνα με την εικόνα την οποία έχει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα καιρικά φαινόμενα έχουν έντονο χαρακτήρα στην Εύβοια και σε ένα τμήμα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Ήδη αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024