,

Μέχρι αύριο η δημόσια διαβούλευση για το διαχειριστικό του ελαιώνα Άμφισσας

Αφορά στη σύσταση και λειτουργία φορέα για την διαχείριση του παραδοσιακού ελαιώνα

28 Φεβρουαρίου 2023

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοικτή σε σχόλια μέχρι αύριο Τετάρτη, 01η Μαρτίου 2023, ώρα 10:00 π.μ.

Αναρτήθηκε το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την «Σύσταση και λειτουργία φορέα για την διαχείριση του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας».

Το σχέδιο νόμου αποτελεί ξεχωριστό Ε’ κεφάλαιο με τίτλο «Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών με θέμα «Διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού».

Το σ/ν για τον φορέα διαχείρισης του ελαιώνα, αποτελεί το βασικό θεσμικό πλαίσιο και αναγκαίο εργαλείο για την ανάδειξη, προβολή, αξιοποίηση του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, ως αγροτικού και πολιτιστικού προϊόντος, την στήριξη των παραγωγών και την ανάπτυξη της περιοχής.

Το σ/ν καταρτίστηκε υπό την εποπτεία και συντονισμό του Υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου και με την ουσιαστική συμβολή των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Βουλευτή Φωκίδας και Γ.Γ της Κ.Ο της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα, του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Καλούνται οι φορείς, οι παραγωγοί, οι πολίτες και οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλει στην βελτίωση των διατάξεων του σχεδίου νόμου να υποβάλει εμπρόθεσμα τα σχόλια ή τις παρατηρήσεις  του, ώστε να ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο, που θα ψηφιστεί από την Βουλή.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο : http://www.opengov.gr/yme/?p=5199

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024