Ο Χρ. Σταϊκούρας στην κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας (βίντεο)

"Για όσα μπορούμε να κατακτήσουμε για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας"

6 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Διαβάστε τον χαιρετισμό του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας:

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να χαιρετίσω την κοπή της πίτας του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας.

Εμπορικός Σύλλογος, που με την ενεργή δράση του, όχι μόνο κρατά ζωντανή την εμπορική δραστηριότητα της Λαμίας, αλλά συνδέει την τοπική αγορά με την κοινωνία, σε μια δυνατή αλυσίδα αλληλοϋποστήριξης.

Γι’ αυτό και ο ρόλος σας, τόσο στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης μας, όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι σήμερα εκεί, κοντά σας, να ανταλλάξουμε ευχές και απόψεις για τη νέα χρονιά, για όσα σημαντικά έχουμε καταφέρει μέσα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και για όσα ακόμα περισσότερα μπορούμε, μαζί, να επιτύχουμε.

Για όσα μπορούμε να κατακτήσουμε για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας.

Και είναι πολλά αυτά που μπορούμε.

Γιατί η Ελλάδα του 2023 είναι πιο ισχυρή από την Ελλάδα του 2019, με καλύτερες προοπτικές και μια οικονομία ανθεκτική και δυναμική, που ξεπέρασε όλες τις κρίσεις, νέες και παλιές, αλλά και όλες τις προσδοκίες.

Και πλέον αναπτύσσεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη.

Μια οικονομία που διαθέτει όλα τα εφόδια για να κάνει το μεγάλο «άλμα» την επόμενη τετραετία, συνεχίζοντας να αναπτύσσεται γοργά, να προσελκύει επενδύσεις, να δημιουργεί νέες δουλειές και ευκαιρίες, ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών.

Ως Κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε σταθερά δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες, στηρίζοντάς τες έμπρακτα και γενναία, ώστε να ανταπεξέλθουν σε κάθε κρίση και δυσκολία, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να βρουν έναν καλό βηματισμό στο αύριο.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, στηρίξαμε πολύπλευρα τις επιχειρήσεις κατά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, δώσαμε κίνητρα για την ανάπτυξη και την επέκτασή τους, βελτιώσαμε την πρόσβασή τους στην χρηματοδότηση, μέσα από την εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος, αλλά και τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μπορούν να συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην ψηφιακή μετάβαση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εμπόρων.

Ενώ, ταυτόχρονα, στηρίξαμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, να κρατηθεί ζωντανό το εμπόριο.

Σε τοπικό δε επίπεδο, πέραν των παραπάνω, προσπαθήσαμε, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, μέσο και πόρο, να αναβαθμίσουμε τις υποδομές της περιοχής μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δημόσια αναπτυξιακά έργα που θα βοηθήσουν την περιοχή να επιταχύνει, βελτιώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Ενδεικτικά αναφέρω το Νέο Ογκολογικό Κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και την αναβάθμιση του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, τις νέες πανεπιστημιακές δομές στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λαμία, την αξιοποίηση των Θερμοπυλών και των Ιαματικών Πηγών της Φθιώτιδας, έργα για τα οποία εργαζόμαστε σκληρά και συστηματικά και για τα οποία, όπως γνωρίζετε, σας ενημερώνω ανά τακτά διαστήματα.

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω κλείνοντας, να ευχηθώ σε καθεμία και καθέναν από εσάς προσωπικά, μια καλή, δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή.

Και είμαι πεπεισμένος ότι και μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού, σε κλίμα εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας, με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση, ώστε να εδραιώσουμε όσα κατακτήσαμε την προηγούμενη τετραετία και να καταστήσουμε ακόμα πιο δυνατή την οικονομία μας, την πόλη μας, την Περιφέρειά μας, τη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024