SABO S.A.: Νέο project ρομποτικής παλετοποίησης για την 3αλφα

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από την ομάδα μηχανικών της SABO στα συστήματα ασφαλείας της γραμμής για τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς CE-Machinery Directive

16 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Οι μηχανικοί της SABO ανέλαβαν τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μίας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής ρομποτικής παλετοποίησης για δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας 3αλφα, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης οσπρίων και ρυζιών στην Ελλάδα.

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσαν η διακίνηση των προϊόντων από δύο γραμμές παραγωγής, η αυτόματη παλετοποίηση με ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο γραμμών και η αυτόματη περιτύλιξη των παλετών με stretch film.

Το σύστημα παραλαμβάνει τα προϊόντα από τις εξόδους των δύο γραμμών και μέσω ειδικών συστημάτων μεταφοράς και ομαδοποίησης οδηγούνται στο σημείο παραλαβής τους από τον ρομποτικό βραχίονα. Ο βραχίονας είναι εξοπλισμένος με αρπάγη, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να διαχειρίζεται ταυτόχρονα χαρτοκιβώτια και κουτιά τύπου display και να παραλαμβάνει το ενδιάμεσο χαρτόνι για την τοποθέτησή του ανάμεσα στις στρώσεις των προϊόντων.

Επίσης, η νέα γραμμή περιλαμβάνει την πλήρως αυτόματη διακίνηση άδειων και γεμάτων παλετών μέσω destacker για την αδιάλειπτη τροφοδοσία κενών παλετών και βαγόνι-τρενάκι μεταφοράς που εξασφαλίζει την ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο γραμμών παραγωγής.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από την ομάδα μηχανικών της SABO στα συστήματα ασφαλείας της γραμμής για τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς CE-Machinery Directive.

H SABO SA ευχαριστεί θερμά την 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη της σε αυτή την επένδυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024