Στερεά: Πως θα λειτουργήσουν σχολεία και εκπαιδευτικές δομές αύριο

Κλειστά τα περισσότερα σχολεία στη Στερεά-Ενημέρωση για τη λειτουργία των δομών εκπαίδευσης λόγω κακοκαιρίας

6 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη και επηρεάζουν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γίνεται γνωστή η λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Πιο συγκεκριμένα:

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας εκδόθηκε και απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων με την οποία αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΑΠ [Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών] και των Εικαστικών Εργαστηρίων, αρμοδιότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Η διακοπή της λειτουργίας των εν λόγω δομών, κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των επικρατουσών έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, του έντονου ψύχους και του παγετού που επικρατούν στον Δήμο.

Στον Δήμο Λοκρών, δεν θα λειτουργήσουν οι δομές: Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Δημοτικό Ωδείο και Δημοτική Φιλαρμονική τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Τις ίδιες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λοκρών με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη.

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Επταλόφου

Σύμφωνα με Απόφαση του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Επταλόφου της Δ.Ε. Παρνασσού του Δήμου Δελφών, την Τρίτη 07/02/2023, δεδομένων των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού και των χιονοπτώσεων που καθιστούν επικίνδυνες τις μετακινήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Λεβαδέων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, με ώρα άφιξης 09:00, λόγω του παγετού.

Οι παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Στην Κοινότητα Κυριακίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός.

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων τη νύχτα, το πρωί θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων

Με απόφαση Δημάρχου, Γιώργου Αναστασίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια του Δήμου Θηβαίων, για την Τρίτη 7  Φεβρουαρίου 2023.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστό θα είναι σήμερα Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Ωδείο και ο Κινηματογράφος της Θήβας, λόγω καιρικών συνθηκών.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται και της μεγάλης επικινδυνότητας των μετακινήσεων, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Ωδείο Θήβας θα μείνει σήμερα Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου κλειστό.

Επίσης θα παραμείνει κλειστός ο Δημοτικός Κινηματογράφος, καθώς λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών δεν λειτουργεί η κλιματιστική μονάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι και στον Δήμο Σκύρου ήταν κλειστά σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Μαυρίκου.

Με νεότερη απόφαση, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου, θα εκτιμηθεί αν αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή αν θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

31 Μαρτίου 2023