«Βούλιαξε» η Χαλκίδα με ένα «τρελό» Αποκριάτικο πάρτι

Καρναβάλι Χαλκίδας 2023 σε στεριά και θάλασσα

27 Φεβρουαρίου 2023

του/της Newsroom

Με ένα «τρελό» Αποκριάτικο πάρτι, πολύ κέφι και χορό, χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Χαλκίδας 2023 σε στεριά και θάλασσα, στον Δήμο Χαλκιδέων.

Το Καρναβάλι ξεκίνησε με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο να δίνουν το έναυσμα για την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων, την εμφάνιση των KrotalArta, από το Κεντρικό Ωδείο Άρτας και της βασίλισσας του Καρναβαλιού. Μια μεγάλη παρέλαση με περισσότερους από 1400 μικρούς και μεγάλους Καρναβαλιστές, με πολύχρωμες και ευρηματικές στολές, χιούμορ και πρωτοτυπία, κατασκευές και άρματα, ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας τον αποκριάτικο παλμό, κέφι και μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, καταλήγοντας στην παραλία της Χαλκίδας, όπου «δεν έπεφτε καρφίτσα» από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε η Θαλασσινή παρέλαση, με εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα να παρελαύνουν και να κάνουν σχηματισμούς στο Στενό του Ευρίπου, σε ένα υπερθέαμα μουσικής, πυροτεχνημάτων, εφέ ήχου και φωτός και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, μέσα στη θάλασσα.

Η βραδιά έκλεισε με τη μεγάλη συναυλία των STAVENTO και της ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ, οι οποίοι έβαλαν «φωτιά» με τις επιτυχίες τους και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024