,

Ξεκίνησε η αποστολή αγάπης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τους σεισμόπληκτους

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 709 κλινοσκεπάσματα και 10,296 τόνοι  τροφίμων και νερού

22 Φεβρουαρίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

 Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο:

Από την Κυριακή 12 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 οι ενοριακές κοινότητες της τοπικής μας Εκκλησίας συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης υπέρ των σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας στην Τουρκία, σύμφωνα με το ανθρωπιστικό προσκλητήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος,  τα οποία συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη και ήδη ξεκίνησε η αποστολή τους.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 709 κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα σε 64 κιβώτια και 10,296 τόνοι  τροφίμων μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένου νερού, εκ των οποίων τα μισή ήδη έχουν μεταφερθεί στου ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τα υπόλοιπα πρόκειται να μεταφερθούν στον ίδιο χώρο και από εκεί, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών να μεταφερθούν συνολικά προς τις πληγείσες περιοχές.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί όλα τα φιλάνθρωπα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, που κατά την πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι των προσφάτως πυροπλήκτων περιοχών της Β. Ευβοίας, τα οποία έκαναν πράξη την καρδιακή τους υπαγόρευσηυπέρτων συνανθρώπων τους και προσέφεραν χωρίς ενδοιασμούς και φειδώ

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023