Ζεμπίλης: Μετά από 5 χρόνια στελεχώνεται ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης

Επίσκεψη σε Λ.Σ. και Αστυνομία Λίμνης

3 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης κατά την από 14 Ιουλίου 2022 συνάντηση του με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη είχε ζητήσει τη στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης με μόνιμο προσωπικό και όχι με αποσπασμένο από άλλες υπηρεσίες.

Ως γνωστό, ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Αιδηψού, επανιδρύθηκε το 2018, με όρια δικαιοδοσίας του προς  νότο από  την  περιοχή κάβος ΄ΜΕΛΟΥΝΑ΄ (όρος Καντήλι) και προς βορά έως την θέση Ταξιάρχης Ηλίων Ευβοίας της Δημοτικής Ενότητας  Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, καλύπτοντας ακτογραμμή μήκους σαράντα (40) χιλιομέτρων περίπου. Με την ίδρυση του Λιμενικού Σταθμού αποσπάστηκαν 6 στελέχη Λ.Σ. από όμορες Λιμενικές Αρχές, καλύπτοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας με όχημα αλλά και με πλωτό μέσο. Μέχρι σήμερα παρέμενε αυτό το προσωρινό υπηρεσιακό καθεστώς, γεγονός που δημιουργούσε ανασφάλεια και δυσλειτουργίες. Ωστόσο, με απόφαση του Αρχηγού του ΛΣ, εισήχθη στο αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων και βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων στον οργανισμό του Λ.Σ..

Πρόσφατα, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφτηκε τον Λιμενικό Σταθμό Λίμνης, όπου ο Βουλευτής συζήτησε με τον Λιμενοσταθμάρχη Λίμνης κ. Ευ. Σακαγιάννη και τα στελέχη του ΛΣ υπηρεσιακά θέματα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις ευχαριστίες του για την επιτυχημένη οργάνωση της εκκένωσης διά θαλάσσης της Λίμνης, όταν οι κάτοικοι της κωμόπολης εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά και διέφυγαν από το λιμάνι με πλωτά μέσα. Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας επισκέφθηκε το Α.Τ. Λίμνης όπου συζήτησαν με τον διοικητή κ. Ευ. Αγαπητό και τα στελέχη θέματα αστυνόμευσης, ασφάλειας, καθώς και υπηρεσιακές ανάγκες του τμήματος. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Α.Τ. για τη δική τους συνδρομή στη προστασία της ανθρώπινης ζωής κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021. Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν κατά διαστήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024