Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις

Οι εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις της Ομοσπονδίας  ήταν εστιασμένες σε κεντρικά ζητήματα, που αφορούν τη Φύση και τα Ζώα

20 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Εντυπωσιακή σε όλες τις πλευρές της ήταν η χθεσινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις στη κατάμεστη αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών,που εξελίχτηκε σε μια γιορτή,ύμνο για τη Ζωή.
Μια ,πολύχρωμη και παλλόμενη από συγκίνηση και ενθουσιασμό αίθουσα ,που τα είχε όλα.Φυση, Ζώα,Ανθρώπους, Μουσική και Εικόνα .
Φως και ήχο, υπόσχεση και ελπίδα ,ότι κάτι νέο, δυνατό, ρηξικέλευθο ,ήρεμο αλλά και δυναμικό γεννήθηκε.
Οι εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις της Ομοσπονδίας  ήταν εστιασμένες σε κεντρικά ζητήματα, που αφορούν τη Φύση και τα Ζώα.
Την εισήγηση όσον αφορά το Περιβάλλον απασχόλησαν οι περιοχές Natura και η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης των περιοχών αυτών, η καταστροφή του περιβάλλοντος και των ζώων από τα αιολικά πάρκα που καταστρέφουν τα δάση και τα βουνα, οι εντατικές ιχθυοκαλλιέργειες αυτόχθονων και ξενικών ειδών με τις τεράστιες συνέπειες στη φύση,οι καταστροφικές επεμβάσεις στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία και η καταστροφή του υδάτινου πανέμορφου κόσμου της Ελληνικής Τάφρου λόγω των εξορύξεων  υδρογονανθράκων.
Όσον αφορά την πανίδα οι θέσεις της Νέμεσις εντρύφησαν στο Αττικό Πάρκο, στα ζώα συντροφιάς, στις βλαπτικές συνέπειες της θήρας γενικότερα, αλλά και των ετησίων απαράδεκτων  ρυθμιστικών αποφάσεων για το κυνήγι, στις τελετουργικές σφαγές των ζώων, στις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αποφάσεις για την ιερακοθηρια , στην αλόγιστη πλέον χρήση  των ζώων σε θεάματα, στη κατασπατάληση χρημάτων στις συνεχώς φθίνουσες οικονομικά  πλέον βιοτεχνιες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, στην έλλειψη προστασίας των ιπποειδων και την αναγκαιότητα άμεσης κατάργησης των γαϊδουριών ταξί στη Σαντορίνη και αλλού ,στη κατάργηση των πυροτεχνημάτων κρότου,στην αδήριτη ανάγκη δημιουργίας Σώματος Αστυνομίας Ζώων στην ΕΛ.ΑΣ  σε όλη την επικράτεια και βεβαίως στο σπιτδαθότερο όλων ,την υποχρεωτική παιδεία σε όλη τη κλίμακα της εκπαίδευσης για τον οφειλόμενο σεβασμό στο περιβάλλον κ το ζώα .

Η απονομή των βραβείων σε εθελοντές κατέληξε σε μια πανέμορφη γιορτή γεμάτη φως και ελπίδα , με καταιγισμό χειροκροτημάτων στα ζώα , τους ανθρώπους και τις ομαδες που βραβεύτηκαν .
Η χθεσινή εκδηλωσή μας ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ξεκινημα , που μας γέμισε όλους με πολλές ελπίδες και φυσικά με πολλές υποχρεώσεις για την αλλαγή στη χώρα μας στα θέματα αυτά .
Η Νέμεσις προσδοκά με να εξελιχτεί σε ένα πολυσυλλεκτικό περιβαλλοντικό φιλοζωικό κίνημα που θα αγκαλιάσει τη κοινωνία  και θα τη μπολιάσει με αξίες και ιδανικά .
Αυτό το στοίχημα οι άνθρωποι της ομοσπονδίας είμαστε “καταδικασμένοι” να το κερδίσουμε .
Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με τη κοινωνία και τους φορείς της .

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Φωτεινή Πιπιλή βουλευτής ΝΔ, η κυρία Ολλια Τελιγορίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο κύριος Γιάννης Μουζάλας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., από το ΜΕΡΑ 25 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κυρία Μαρία Καρακίτσου, από τη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Κατερίνα Λουκάκη και ο κύριος Γιώργος Κυρίτσης ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κύριος Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κύριος Σπύρος Κάρλος, Από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ο κύριος Δημήτρης Πολιτόπουλος Συμπρόεδρος και η κυρία Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Συμπρόεδρος. Με μεγάλη μας χαρά, μας τίμησε με την παρουσία της, η Εισαγγελέας Εφετών Αθήνας κυρία Εύη Κορμικιάρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Ιουνίου 2023