Αναρτήθηκε το 59ο τεύχος του περιοδικού «Επί του… περιστυλίου!»

Με αφιέρωμα στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

1 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Με αφιέρωμα στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με θέμα «Εφημερίδες 2024» και αφορά το μέλλον των έντυπων μέσων ενημέρωσης, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου το νέο, 59ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του… περιστυλίου!».
Με αφορμή το συνέδριο αυτό, το  περιοδικό της Βουλής παρουσιάζει δύο από τις βασικές εισηγήσεις στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:
Στοιχεία από τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Focus Bari που πραγματοποιήθηκε ειδικά για το συνέδριο και καταγράφει τόσο τη δυναμική όσο και τη συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο συνολικό τοπίο της ενημέρωσης. Την ανάλυση κάνει η ιδρύτρια της εταιρίας Ξένια Κούρτογλου.
Θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο– διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τη θέση του Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες. Την παρουσίαση κάνει ο Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων.
Στην υπόλοιπη θεματογραφία, στον τομέα του Κοινοβουλευτικού Έργου κυριαρχούν ρεπορτάζ για:
Τη νέα ρύθμιση για την αντιμετώπιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Τις ρυθμίσεις για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου.
Τη μετατροπή πέντε μουσείων σε ΝΠΔΔ.
Τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος για τα «πόθεν έσχες».
Τις αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία.
Τον νέο νόμο για την ίση μεταχείριση των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.
Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν θέματα, όπως:
Την ενημέρωση του πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα προς τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τις προτεραιότητες της τρέχουσας Σουηδικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Τη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024