, ,

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ

13 Μαρτίου 2023

του/της Ioanna Deli

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Η απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων αρχίζει από ώρα 00:01 της Πέμπτης 16 Μαρτίου και λήγει στις 23:59 της ίδιας ημέρας.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις.

Τονίζει, επίσης, την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας, ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος.

 

Φωτο: Νίκος Χαλκιόπουλος/ΙΝΤΙΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023