,

Το βραβευμένο ποιήμα “Λιβαδειά” παρέδωσε ο Δημήτρης Λάμπρου στο Δήμαρχο Λεβαδέων

Επιλέχθηκε μεταξύ 133 συμμετεχόντων ποιητών στο διαγωνισμό «Πόλεων Ποιήσεις»

9 Μαρτίου 2023

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον Δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη,  9 Μαρτίου, στο γραφείο του, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Δημήτρης Λάμπρου και η συγγραφέας – εκδότης, Βασιλική Νικοπούλου, για να του παραδώσουν, εκτυπωμένο σε χρυσή πλακέτα, το βραβευμένο ποίημα του κ. Λάμπρου, “Λιβαδειά”.
Το ποίημα  επιλέχθηκε μεταξύ 133 συμμετεχόντων ποιητών στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τις Εκδόσεις Χρόνος για τη έκδοση συλλεκτικής Ανθολογίας Σύγχρονης Ποίησης με τίτλο «Πόλεων Ποιήσεις».
Το έργο του Δημήτρη Λάμπρου περιλαμβάνεται ανάμεσα σε εξήντα εγκεκριμένες συμμετοχές Ελλήνων ποιητών, με θέμα την περιγραφή της αγαπημένης τους πόλης. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων, για την ανάδειξη των εξήντα συγγραφέων και των ποιητικών τους έργων και κατ’ επέκταση η προβολή της ποιητικής τέχνης, ως ύψιστο αγαθό πολιτισμού.
Ο κ. Λάμπρου μετά την παράδοση του ποιήματος του στον Δήμαρχο Λεβαδέων σημείωσε, ότι η ποίηση είναι το χαμόγελο που υφιστάμεθα όλο αυτό τον καιρό.
Η δε γενέθλια πόλη πέρα από την αυτονόητη βαθιά επιρροή σε κάθε τομέα της προσωπικής δημιουργίας αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια αυταξία και μια συνάντηση των θεών και των θνητών μέσα από την οποία γεννιέται η ομορφιά.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συνεχάρη τον Δημήτρη Λάμπρου για τη διάκριση του ποιήματος του και υπογράμμισε ότι η αγάπη του για την πόλη και το πάθος του για την προαγωγή του πολιτισμού αποδεικνύεται, τόσο από το συγκεκριμένο ποίημα, όσο και από την εν γένει προσφορά του στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου που παρουσιάζει την ιστορία της πόλης και εξυμνεί την Λιβαδειά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024