Έφτασε στον Διαστημικό Σταθμό το SpaceX Crew Dragon

Πετούσαν με ταχύτητα 28.164 χλμ την ώρα σε ύψος περίπου 420 χλμ πάνω από τη Γη

3 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Έφτασε με ασφάλεια νωρίς σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η διαστημική κάψουλα SpaceX Crew Dragon, μετά από μικρή καθυστέρηση, μεταφέροντας δύο Αμερικανούς αστροναύτες, ένα Ρώσο κοσμοναύτη και έναν αστροναύτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η αποστολή τους θα διαρκέσει έξι μήνες.

Το διαστημόπλοιο αυτόνομης πλοήγησης Endeavour προσδέθηκε στο διαστημικό σταθμό σήμερα λίγο μετά τη 1:40 π.μ. (08:40 ώρα Ελλάδας), περίπου 25 ώρες μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στο ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Η σύνδεση επιβεβαιώθηκε ενώ ο ISS και η κάψουλα πετούσαν μαζί με ταχύτητα 28.164 χιλιομέτρων την ώρα σε ύψος περίπου 420 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη κατά μήκος των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με το ζωντανό webcast της NASA για το ραντεβού αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Μετά την επιβίβασή του στο σταθμό το τετραμελές πλήρωμα θα διεξαγάγει περισσότερα από 200 πειράματα, που κυμαίνονται από μελέτες της ανάπτυξης ανθρώπινων κυττάρων στο διάστημα μέχρι τον έλεγχο εύφλεκτων υλικών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Πηγή: Newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Ιουνίου 2023