Έρχεται το «Καλάθι των νονών»

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου 2023

1 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί  στη Βουλή, υποχρεωμένες να συμμετάσχουν στο έκτακτο  «καλάθι των νονών» είναι επιχειρήσεις που διαθέτουν παιδικά παιχνίδια και ο τζίρος ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα προαιρετικά δύνανται να συμμετάσχουν και άλλες επιχειρήσεις που όμως θα οφείλουν να την εφαρμόσουν ως το τέλος.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» θα ορισθούν με  υπουργική απόφαση, αλλά σίγουρα  θα περιέχει  παιχνίδια και λαμπάδες.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν  όπως ακριβώς και με το καλάθι του νοικοκυριού θα  τοποθετούν ειδικό σήμα στο σημείο διάθεσης των προϊόντων που ανήκουν στο «καλάθι των νονών»,  και κατάλογο με τη λίστα τιμολογημένη σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος.

Επιπροσθέτως δεσμεύονται ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επαρκή ποσότητα,  ενώ μπορούν να αλλάζουν κάθε φορά που αποστέλλεται από τους υπόχρεους νέος κατάλογος προς το υπουργείο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024