Η υποκρισία μας

Όλοι μας γνωρίζαμε τι συνέβαινε στον πολύπαθο ΟΣΕ

14 Μαρτίου 2023

του/της Newsroom

Δεν μας αγγίζουν οι κορώνες που εκτοξεύουν πολιτικοί και πολίτες καταγγέλλοντας σημερινούς ή χθεσινούς κυβερνώντες. Και δεν μας συγκινούν καν γιατί όλοι μας γνωρίζαμε ή υποψιαζόμασταν τι συνέβαινε στον πολύπαθο οργανισμό του ΟΣΕ.

Μια εταιρεία του ελληνικού δημοσίου, στην οποία κτίστηκαν πολλά κι από πολλούς. Και τώρα ξαφνικά όλοι δείχνουμε ξαφνιασμένοι για ότι δήθεν πληροφορούμαστε για πρώτη φορά. Η υποκρισία μας στο μεγαλείο της.

Αυτό όμως που συνέβη, αλλά και συνεχίζει να συμβαίνει στη χώρα μας είναι να αδιαφορούμε όλοι μας για τις επιπτώσεις των πράξεών μας στους συνανθρώπους μας. Από τον απλό υπάλληλο που αδιαφορεί και δεν εξυπηρετεί το κοινό, εμάς τους ίδιους που δεν καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές και πολλά άλλα, που αν αρχίσουμε να τα τηρούμε θα δούμε να φτιάχνεται μια άλλη χώρα.

Το να θρηνούμε πάνω στα λάθη μας, χωρίς να διδαχόμαστε απ’ αυτά κατ’ ελάχιστο, απλά κοροϊδεύουμε κυρίως όσους θρηνούν τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Είναι τόσα πολλά τα λάθη μας, που η απαρίθμησή τους θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο για την καταγραφή και ανάγνωσή τους. Ας κοιταχτούμε λοιπόν στον καθρέπτη και να δούμε τι κάνουμε εμείς πρώτα λάθος, προσπαθώντας να το διορθώσουμε και μετά ας αναζητήσουμε τις ευθύνες στους άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024