Σε καταγγελίες  για εκδικητικότητα, παραβιάσεις νόμων και ωραρίου σε βάρος οδηγών-μετόχων υπεραστικών λεωφορείων, έχει προχωρήσει ομάδα οδηγών στα Ιωάννινα κατά της διοίκησης των ΚΤΕΛ.

ΚΤΕΛ Ιωάννινα

ΚΤΕΛ Ιωάννινα© Παρέχεται από: enikos.gr

Μιλώντας στο enikos.gr, ο συνιδιοκτήτης ( κάτοχος του 50% της κυριότητας λεωφορείου) και οδηγός λεωφορείου Βαγγέλης Κόκκαλης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «εσωτερικό κανονισμό» της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ο οποίος ορίζει τους μετόχους αλλά και τους οδηγούς των ΚΤΕΛ ως αυτοαπασχολούμενος.

Συγκεκριμένα, ο κος Κόκκαλης κατήγγειλε στο enikos.gr: «Μετά τον όγδοο μήνα του 2020 η διοίκηση των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με έναν εσωτερικό κανονισμό μας “βάφτισε” αυτοαπασχολούμενους, ενώ μέχρι τότε θεωρούμασταν μισθωτοί, όπως όριζε ο κανονισμός»

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα», συνεχίζει ο κος Κόκκαλης, « να μην είναι αναρτημένα τα στοιχεία μας στο ΕΡΓΑΝΗ».

«Την ίδια στιγμή δεν καταγράφονται πουθενά ούτε τα ωράρια εργασίαςούτε τα στοιχεία του εκάστοτε οδηγού με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε ποιος οδηγεί το λεωφορείο ή πότε γίνεται κάποια αλλαγή στους οδηγούς».

«Αν γίνει κάποιο ατύχημα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος έφταιξε. Τίποτα δεν είναι καταγεγραμμένο!», είπε χαρακτηριστικά ο κος Κόκκαλης.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «έχουμε απευθυνθεί στα Υπουργεία εργασίας και μεταφορών, στον Συνήγορο του Πολίτη αλλά και τον ΕΦΚΑ».

Για το ζήτημα μίλησε και ο συνάδελφος του κυρίου Κόκκαλη, Δημήτριος Μιχάλης και επιβεβαίωσε στο enikos.gr ότι «όχι μόνο δεν καταγράφονται τα δρομολόγια αλλά δεν γίνονται ούτε έλεγχοι από την τροχαία».