,

Μέχρι 25 Μαρτίου οι πρώτες συνδεδεμένες

Η πίστωση θα γίνει µέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου

13 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Πριν τις 25 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν οι  πρώτες συνδεδεμένες,  με το σκληρό σιτάρι να λαμβάνει περίπου  5,7 ευρώ το στρέμμα και την ειδική  βάμβακος να ανέρχεται στα  72,5 ευρώ με βάση τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η πίστωση θα γίνει µέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου για τις συνδεδεµένες σε σκληρό σιτάρι, πρωτεϊνούχα και σανοδοτικά ψυχανθή, όσπρια, καρπούς µε κέλυφος, µήλα, µαζί µε την ενίσχυση για το βαµβάκι. Άλλωστε η πληρωμή κάθε χρόνο γίνεται περίπου αυτή την ημερομηνία παρά τις διαβεβαιώσεις πως φέτος θα δοθούν τα χρήματα νωρίς.

Σημειώνεται πως για να πραγματοποιηθεί η  πίστωση πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι  και να γίνει έκδοση των σχετικών αποφάσεων µε το αντίστοιχο ποσό της ενίσχυσης ανά προιόν .

Τα υπόλοιπα από την περσινή ενιαία ενίσχυση και τις εκκρεµότητες για τις Σπάνιες Φυλές, το Κοµφούζιο και περιπτώσεις των βιολογικών  εκκρεμούν και δεν έγινε  κάποια επίσηµη ενηµέρωση. Είναι πιθανό να προηγηθούν οι Σπάνιες Φυλές και προγράµµατα της περσινής χρονιάς, που διευθετήθηκαν, ωστόσο τίποτα ακόµα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2023