Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η ενότητα και η εθνική ομοψυχία αποτελούν τη διαχρονική παρακαταθήκη των Αγωνιστών του 1821

25 Μαρτίου 2023

του/της Newsroom

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης:

«Ο φετινός διπλός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιείται σε κλίμα οδύνης και βαθιάς θλίψης, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Σε κάθε δύσκολη ιστορική συγκυρία, ο λαός μας έβρισκε πάντοτε τη δύναμη και το θάρρος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να αναζητήσει την ελπίδα.

Η ενότητα και η εθνική ομοψυχία αποτελούν τη διαχρονική παρακαταθήκη των Αγωνιστών του 1821, καθώς χτίστηκαν μέσα από θυσίες και ποταμούς αίματος. Μέσα από αγώνες για την Ελευθερία, για το τέλος 400 χρόνων σκλαβιάς, για την ισότιμη συμμετοχή των Ελλήνων στο διεθνές γίγνεσθαι, για την ανεξαρτησία, την πρόοδο και τη Δημοκρατία. Ο φετινός εορτασμός καθιστά τους συγκεκριμένους συμβολισμούς περισσότερο επίκαιρους και διδακτικούς από ποτέ και μας ωθεί να βρούμε δυνάμεις ώστε να γυρίσουμε σελίδα με βαθιά πεποίθηση ότι μια νέα προοπτική είναι εφικτή για τον τόπο μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024