,

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μαζί με μαθητές

Προσκεκλημένος από σχολικές κοινότητες, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος

31 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Προσκεκλημένος από σχολικές κοινότητες, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τα παρακάτω Σχολεία.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Λύκειο Κανήθου Χαλκίδος, όπου πραγματοποιήθηκε η επετειακή σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου 1821. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας και ο Υποδιευθυντής του Λυκείου, κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, έκανε ανασκόπηση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 1821, καθώς και στην μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που την επέλεξαν οι φιλόθεοι πρόγονοί μας, ως ημέρα ορόσημο για την έναρξη του Αγώνα.

Στην συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν τραγούδια, χορούς, και κείμενα αφιερωμένα στην Εθνική μας παλιγγενεσία, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας-Φιλολόγου κ Αμαλίας. Κωτσαλά-Καραγκούνη και στο κλείσιμο της εορτής, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συνέβαλαν και συνετέλεσαν το όμορφο αποτέλεσμα της παρουσιάσεως των γεγονότων της Επαναστάσεως, ενώ στάθηκε στην ομιλία του κ.  Κ. Ζαχαριά, ο οποίος παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα με ακρίβεια.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, όπου τον προϋπάντησαν ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας, η Διευθύντρια, κ. Αικατερίνη Τσακλάρη και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου.

Στην προσφώνηση της, η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για την παρουσία του και αναφέρθηκε  εν συντομία στο ιστορικό της Απελευθέρωσης και στο σωτηριώδες μήνυμα του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που ενέπνευσε, ενδυνάμωσε και ατσάλωσε την θέληση των Ελλήνων για ελευθερία. Οι μικροί μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, μέσα από τραγούδια και δρώμενα, που είχαν επιμεληθεί οι Εκπαιδευτικοί κ. Αικατερίνη Ανδρεοπούλου και Παναγιώτα Κακαρά, παρουσίασαν τα γεγονότα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας από την άλωση της Πόλης μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο Σεβασμιώτατος, ενθουσιασμένος από το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το αποτέλεσμα και τον τρόπο που παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ίδια ελπίδα στην Παναγία, όπως οι πρόγονοι απελευθερωτές μας.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε, κατόπιν προσκλήσεως, την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή του, πριν το Πάσχα, στο Εσπερινό Λύκειο Χαλκίδας. Εκεί τον  υποδέχθηκαν το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές που φοιτούν εκεί.

Ο Σεβασμιώτατος, στην επικοινωνία που είχε με τους μαθητές σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους και την πνευματική ζωή τους, μίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα και κατόπιν είχε επικοινωνία με τους Καθηγητές. Μάλιστα πριν την αναχώρηση του Σεβασμιωτάτου οι μαθητές τον αποχαιρέτησαν εγκάρδια κι εκείνος μοίρασε σε όλους μικρά δώρα και ευλογίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024