Ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο

Για τον θρησκευτικό τουρισμό στην Εύβοια

30 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Εύβοια.

Επιπλέον, συζήτησαν και για την επέκταση και αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπι. Όπως τονίστηκε από τον Επικεφαλής της Μητρόπολης Χαλκίδος, η διαμόρφωση του χώρου θα διευκολύνει περαιτέρω τις ανάγκες των προσκυνητών και εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον κ. Κεδίκογλου για την πολύτιμη συμβολή του.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κεδίκογλου, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και ότι θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειας σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης και Σπύρος Αγγελής και ο Γενικός Γραμματέας του Ι. Προσκυνήματος κ. Δημήτριος Τούσης. Συμμετείχε και η σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Σοφία Σπεντζάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024