,

Παρουσιάστηκε η «Ανυπότακτη Ψυχή» του Βασίλη Μαστρογιάννη στη Λαμία

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Ανυπότακτη Ψυχή»

21 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το βιβλίο «Ανυπότακτη Ψυχή» παρουσιάστηκε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και φορτισμένης ατμόσφαιρας, το απόγευμα της Δευτέρας (20/3) στο βιβλιοπωλείο «Σοφιανός».

Η «Ανυπότακτη Ψυχή» αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα. Είναι ο βιωματικός «καρπός» του συγγραφέα, Βασίλη Μαστρογιάννη, που όπως δήλωσε: “Είναι μια αληθινή ιστορία, που αξίζει να διαβαστεί από γυναίκες, αλλά κυρίως από άνδρες για να παραδειγματίζονται και να γίνονται καλύτεροι”.

Το βιβλίο «Ανυπότακτη Ψυχή» αποτελεί ένα μεγάλο ταξίδι προς τα πίσω. Τόσο προς τις παραδοσιακές αναφορές για την ιστορία του τόπου και κατ’ επέκταση τον ποιμενικό – αγροτικό τρόπο ζωής, όσο και στην εξιστόρηση της ζωής της μάνας του πρωταγωνιστή Βάιου. Αποτελεί ένα ανάγνωσμα που θα φέρει τον αναγνώστη σε σύνδεση με ιστορικές αναφορές. Επίσης μέσω των παραστατικών εικόνων θα τον βοηθήσει να πλάσει αυθεντικές εικόνες του χωριού. Οι ανατροπές της ζωής, ο φόβος και η δύναμη της ψυχής, η απλότητα των ανθρώπων, οι αξίες και οι αναμνήσεις αναδύονται μέσα από την ιστορία της μάνας Βάνας.

Μέσα από αυτή την ιστορία θα μπορέσει ο αναγνώστης να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει κάθε πλευρά του χωριού και τους ανθρώπους του. Επίσης θα ενδυναμώσει ήδη υπάρχουσες εικόνες και την αγάπη για την εντοπιότητα μας, την αγάπη για το χωριό μας, τους ανθρώπους του και τις ιστορίες τους.

Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός Βίβιαν Αργύρη.

Για το βιβλίο μίλησε και η κοινωνική λειτουργός Λαμπρινή Λεοπούλου – Λία.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι. Στο βιβλίο περιέχεται CD που τραγουδά η Βάλια για τη γιαγιά της Βάια (Βάνα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023