Πλήρης δικαίωση

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, όπως είχαμε γράψει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα

28 Μαρτίου 2023

του/της Newsroom

“Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου”.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε σήμερα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, παρότι υπάρχει ένα συνταγματικό χρονικό περιθώριο 30 ημερών περίπου, από την αναγκαία ημερομηνία προκήρυξης. Το έκανε αυτό γιατί πραγματικά πιστεύει στις συνταγματικές διαδικασίες και απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πόσο σέβεται τους θεσμούς.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας μας δικαιώνει προσωπικά καθότι είμασταν από τα λίγα ΜΜΕ – αν όχι ίσως και το μοναδικό – που μιλούσαμε για εκλογές στις 7 ή 21 Μαΐου, εδώ και δύο χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησε η συζήτηση. Όσοι ανέφεραν ημερομηνίες για εκλογές τον Απρίλιο, εξέφραζαν προσωπικές εκτιμήσεις και καθόλου πραγματικές διαρροές από το Μαξίμου και δήθεν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Και βέβαια δεν διεκδικούμε ρόλο Πυθίας, απλά έχουμε μάθει να ακούμε και να εκτιμούμε με νηφαλιότητα. Κάτι που όπως έχουμε ,ε λύπη διαπιστώσει δεν διακρίνει πολλούς από τους βουλευτές!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαΐου 2023