,

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Με αποκλειστικό θέμα την τραγωδία των Τεμπών και τον σχεδιασμό για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά και στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

9 Μαρτίου 2023

του/της Ioanna Deli

Συνεδριάζει σήμερα, στις 11:00, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέμα της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η συνεδρίαση αναμένεται να εστιάσει:

  • στην καταγραφή της κατάστασης των σιδηροδρόμων που θα γίνει από την τριμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων,
  • στις εξαγγελίες για την αναβάθμιση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου και της ασφάλειάς του και
  • στη διερεύνηση κάθε πτυχής από τη Δικαιοσύνη, στην οποία εμφατικά η κυβέρνηση δηλώνει της αμέριστη εμπιστοσύνη της.

 

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει αναφορά στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων (θα ακολουθήσει εξειδίκευση από το υπουργείο Οικονομικών), ενώ θα τρέξουν και πρόσθετα μέτρα στήριξης (σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση για το θέμα αυτό και με τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας).

Παράλληλα αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα και πρόσθετα μέτρα (π.χ. αυστηροποίηση πλαισίου για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Ιουνίου 2023