Τέμπη: Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Στο σημείο της τραγωδίας ο Γ. Γεραπετρίτης

6 Μαρτίου 2023

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στη Λάρισα και στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ είναι προγραμματισμένη για σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου, Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκιά.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ειδική επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα είναι το εξής: Θα παραδώσουν το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί. Στόχος να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Θα οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων. Θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Την Τρίτη, ο κ. Γεραπετρίτης, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, για επιτόπια επιθεώρηση συγκοινωνιακών υποδομών, ενώ την επομένη (8 Μαρτίου, 11:00), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024