Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Φθιώτιδος Συμεών

Από 20 Μαρτίου έως 26 Μαρτίου 2023

20 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας εκδόθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εβδομάδα από 20 Μαρτίου έως 26 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

13:00 μ.μ.: Συνεδρίαση Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (μερίμνη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως).

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος, ορισθείς υπό της Ιεράς Συνόδου, θα μεταβεί, εξ Αθηνών, στις προσφάτως πληγείσες υπό του φονικού σεισμού περιοχές της Συρίας, κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, συνοδεύοντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παράδοση στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη του συλλεγέντος υπό των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος τεράστιου ανθρωπιστικού υλικού.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

2η μέρα της συνοδικής αποστολής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ολοκλήρωση της συνοδικής αποστολής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και επιστροφή στην Αθήνα.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

11:00 π.μ. :  Επίσκεψη εργασίας στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Στυλίδος.

18:00 μ.μ.:  Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ.:  Αγιασμός επί τη ενάρξει λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Λαμία.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ.: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας για την Εθνική Εορτή και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ.: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και με επίσημη πομπή μετάβαση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (Καλύβα – Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση.

Στη συνέχεια Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

12:00 μ.μ.: Παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

17:15 μ.μ.: Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, επί τη αναμνήση της λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στην Μαλεσίνα, εν μέσω της ενσκηψάσης θανατηφόρου πανδημίας του κορωνοϊού.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

17:30 μ.μ.: Λιτάνευση Τιμίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην πόλη της Μαλεσίνας.

18:00 μ.μ.: Άφιξη της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

18:30 μ.μ.: Μέγας Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και συνέχιση  από την Μαλεσίνα της σειράς ομιλιών με τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ.: Εγκαίνια της νέας αναπλασθείσης Πλατείας Ελευθερίας στη Μαλεσίνα και αποκαλυπτήρια των αναθηματικών στηλών με θέμα τους οπλαρχηγούς του 1821, που κοσμούν την νέα πλατεία.

18:00 μ.μ.: Ε’ Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Ομιλία από την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024