Μετά την οδό Οφιτείας στην Αμφίκλεια σειρά είχε η υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του έργου:
“Ασφαλτόστρωση Δημοτικών Δρόμων Ελάτειας”, ποσού 132.095,45€ με Φ.Π.Α. Έργο επίσης ενταγμένο στο LEADER, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).
Το εν λόγω έργο αφορά την ασφαλτόστρωση και βελτίωση της βατότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κακοτεχνίες και φθορές, των ακόλουθων δημοτικών οδών στην Κοινότητα Ελάτειας:
▫️Οδός Γυμναστηρίου
▫️Οδός Καλλιδρόμου – από οδό Βασιλέως Γεωργίου έως οδό Ελάτου και από οδό Ελάτου έως οικία Κοτούλα
▫️Πάροδος Ζαχαράκη και ο δρόμος ανατολικά της συγκεκριμένης παρόδου.
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως Τα προβλήματα είναι μεγάλα και γνωστά αλλά η έλλειψη ιδίων πόρων και οι ελάχιστες χρηματοδοτήσεις για εσωτερική οδοποιία αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να ιεραρχεί τις ανάγκες κάθε χωριού.
Στόχος η εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και η συνεχής αναζήτηση πόρων, ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σταδιακά στις προβληματικές δημοτικές οδούς στο σύνολο του Δήμου.