Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά

Στη σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά

15 Απριλίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Στη σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί αλλοδαπών».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ”TOΜΠΙ”, κατά την είσοδο του 30χρονου σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα αναχωρούσε από το λιμένα Πειραιά, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στην εσωτερική πλευρά του παντελονιού του, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία περιέχουσα ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων δώδεκα γραμμαρίων (312γρ.). Επιπλέον, για τον εν λόγω αλλοδαπό διαπιστώθηκε ισχύον μέτρο άρνησης εισόδου και διαμονής στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ