,

«ΔΙΑΚΟΣ: Ύμνος στην αθανασία 2023»

Η επίσημη έναρξη των τριήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Αθανάσιο Διάκο

13 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

 

Ένας Ύμνος, μια Ωδή στην αθανασία αντηχεί και ανταμώνει με τον Ήρωα Αθανάσιο Διάκο, που με το αίμα του έδωσε στην ελευθερία την αληθινή πραγμάτωσή της και διεμήνυσε σε όλες τις επόμενες γενιές το σθένος με το οποίο πρέπει να πολεμούν για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ιστορία τους.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαΐου, ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αποτίοντας φόρο τιμής στον ήρωα μας Αθανάσιο Διάκο, θέλοντας να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της μοναδικής αυτής θυσίας του για τα μεγάλα ιδανικά και όλη τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στον Εθνομάρτυρα του τόπου μας, διατηρώντας άσβεστο το ηρωικό ιδεώδες και μεταλαμπαδεύοντας το στη νέα γενιά.

Η συγκινησιακή πρεμιέρα των τριήμερων εκδηλώσεων, έγινε με το χαιρετισμό της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για τον Πολιτισμό Ευμορφίας Ρουποτιά – Σκαμαγκούλη, με την παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Αποστολόπουλου και του υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά, με την εκδήλωση να ξεκινά με απαγγελίες ποιημάτων από τη θεατρική ομάδα «La famiglia» και την παράλληλη προβολή διαχρονικών εικαστικών έργων με θέμα τον Αθανάσιο Διάκο.

Ακολούθησε η εμπνευσμένη ομιλία του κ. Κώστα Μπαλωμένου, φυσικού – ιστορικού μελετητή, µε τίτλο «Ο εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος» καθώς και προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ωδή σ ένα Παντοτινό Ήρωα» του Δημήτρη Κολτσίδα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων.

Φωτογραφίες

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2024