Καιρός-Εκλογές: Με βροχές θα ψηφίσουμε την Κυριακή (χάρτες)

Με λασποβροχές αναχωρούν οι ετεροδημότες

19 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται την Κυριακή 21 Μαΐου, ημέρα των Εθνικών Εκλογών 2023 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Στα Επτάνησα και στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και σε περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι βροχερός κατά διαστήματα. Στην Αττική δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με πιθανότητα για ασθενείς μπόρες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Ο καιρός στην πρωτεύουσα θα είναι συννεφιασμένος.


Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για λασποβροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης το Σάββατο στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Κυριακή των εκλογών θα έχουμε συννεφιά με σκόνη στην ατμόσφαιρα, μπόρες στα δυτικά και βόρεια αλλά και πέρασμα από λασποβροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία και σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου αναμένεται να πέσει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο φετινός Μάιος, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, παρουσιάζεται ιδιαίτερα άστατος (με σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα βορειοδυτικά), με τις καιρικές συνθήκες να μην αλλάζουν μέχρι και το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαΐου, ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με τους εκλογείς, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέφουν με άστατο καιρό.

Δείτε χάρτες της ΕΜΥ 

kairos-ekloges2023-prognosi
kairos-ekloges-ekloges2023-thermokrasiesekloges

Αναχωρούν οι ετεροδημότες

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

kairosparskeui-emy-ekloges

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024