Κλαφουτί με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Το κλαφουτί είναι γαλλικό γλυκό με υφή που θυμίζει φλαν. Την άνοιξη το φτιάχνουμε με φράουλες

25 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Τις ζυγίζουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια της αρεσκείας μας και τις ρίχνουμε μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί: Την ψιλοκόβουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει.
  5. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει) και το ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  7. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
  8. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και στο τέλος το γάλα.
  9. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε πάνω από τις φράουλες.
  10. Ψήνουμε το κλαφουτί για 40 λεπτά.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ