«Κοροϊδία η ανάπλαση εισόδου στο Αφράτι» – Τι λέει ο Πρόεδρος Παν. Ζαχαριάς

Αφαιρέθηκε από τον Προϋπολογισμό του Δήμου το μοναδικό έργο για το Αφράτι "Ανάπλαση Εισόδου Αφρατίου"

11 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2023 συμπεριλήφθηκε, ως Έργο, η Ανάπλαση – Διαμόρφωση της Εισόδου του Αφρατίου. Το έργο αυτό εντάχθηκε και στον Προϋπολογισμό του 2023, με το ποσό των 150.000 €

Όπως τονίζει η Κοινότητα, χειροκρότησε αυτή την ένταξη γιατί πίστεψε ότι ένα διαχρονικό αίτημα του χωριού θα πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν στάχτη στα μάτια μας. Ή διαφορετικά ήταν μια ακόμη μεγάλη κοροϊδία για την Κοινότητα Αφρατίου, καταλήγει.

Στην 1η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκιδέων την 24 Απριλίου 2023 η Δημοτική Αρχή αφαίρεσε το έργο: «Ανάπλαση Εισόδου Αφρατίου» ύψους 150.000 €, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί. Ουσιαστικά να ακυρωθεί.

Και συνεχίζει: “Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την δυσμενή αυτή εξέλιξη για την Κοινότητά Αφρατίου μαζί με τις πιο έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού μας.

Εξ άλλου, η Κοινότητά μας δεν κλήθηκε να εκφέρει την άποψή της ούτε να ψηφίσει για την Μελέτη Οριοθέτησης του Λήλαντα Ποταμού στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 6 Απριλίου 2023, αν και υπέστησαν τεράστιες καταστροφές τόσο οι δημόσιες υποδομές της κοινότητας όσο και ιδιωτικές περιουσίες.

  Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά τις διαμαρτυρίες μας γιατί η Δημοτική Αρχή αγνοεί προκλητικά την Κοινότητά μας, αγνοώντας ακόμη και την νομοθεσία που επιβάλλει σε τέτοιες περιπτώσεις την υποχρεωτική κλήση του Προέδρου της Κοινότητας προκειμένου να εκφέρει άποψη και να ψηφίσει”, ολοκληρώνει ο Πρόεδρος Κοινότητας Αφρατίου Παναγιώτης Ζαχαριάς.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023