Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή»

«Δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για να υλοποιηθούν οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα»

21 Μαΐου 2023

του/της Newsroom

Τη δέσμευση ότι θα εργαστεί ακόμα πιο σκληρά ώστε να υλοποιηθούν οι δραστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος με τα ευρωπαϊκά στάνταρτ, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσημη δήλωσή του σχετικά με το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν σήμερα οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έκανε λόγο για “πολιτικό σεισμό” αναφερόμενος στον αποψινό εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ και επεσήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες έδωσαν εντολή για έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας εγκρίνοντας την επιλογή του ιδίου και της ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027. «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί» είπε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024