«Μάνα, μητέρα, μαμά»

Ως μητέρα γνωρίζω ότι όλες μας, σήμερα, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε ρόλους πολλαπλούς και απαιτητικούς

14 Μαΐου 2023

του/της Newsroom

Το δικό της μήνυμα για την γιορτή της Μητέρας, εκφράζει η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, στο οποίο τονίζει:

“Τρεις λέξεις που μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή, με το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του κόσμου.

Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη γιορτάζουμε και τιμούμε τη μητρότητα και τη Μητέρα, την ύπαρξη που όχι μόνο μας δίνει πνοή, αλλά αποτελεί την πυξίδα και τον συμπαραστάτη στα δύσκολα της ζωής. Είναι μια μέρα που, εκτός των άλλων, εκφράζουμε το σεβασμό μας στο ιερό αυτό πρόσωπο που χαρίζει τη ζωή και αποτελεί τον κορμό της οικογένειας και της κοινωνίας.

~Σβήνουν οι λέξεις με τα χρόνια. Η λέξη «μάνα» μένει~, γράφει ο Γ. Ρίτσος στη Συλλογή «Δευτερόλεπτα».

Πόσες λέξεις και πόσα συναισθήματα για να περιγράψουν την πιο άδολη αγάπη! Κι όμως, δεν φτάνουν λίγες γραμμές για να χωρέσουν το μεγαλείο της μάνας. Δεν φτάνει καμία λέξη να χωρέσει την ευγνωμοσύνη μας. Δεν αρκεί μια μέρα του χρόνου για να εκφράσουμε με τα φτωχά μας λόγια τα αστείρευτα συναισθήματα, τη στοργή, την τρυφερότητα, την καλοσύνη, την υπομονή και τη δύναμη, που αγόγγυστα διαχέει.

Ως μητέρα γνωρίζω ότι όλες μας, σήμερα, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε ρόλους πολλαπλούς και απαιτητικούς. Στα μάτια των παιδιών μας όμως, βρίσκουμε το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι από καρδιάς, σε όλες τις μητέρες, σε αυτές που γέννησαν και ανάθρεψαν, στις μητέρες της καρδιάς που αγάπησαν και αγκάλιασαν και σε εκείνες που αγωνίζονται να γίνουν μάνες,

Χρόνια μας πολλά!

Η Δήμαρχος Στυλίδας

Βιργινία Στεργίου?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024