Με… αγγλικό σκορ αποχαιρέτησαν τη σεζόν Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα!

Οne man show από τον Γιώργο Βρακά στο ματς

13 Μαΐου 2023

του/της Newsroom

Σε ένα χορταστικό ματς, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησαν στο εντυπωσιακό 3-3 αποχαιρετώντας με αγγλικό σκορ τη σεζόν με τους Βοιωτούς να αποχαιρετούν και τυπικά την Stoiximan Super League.

Βοιωτοί και Ηπειρώτες χάρισαν άπλετο θέαμα στην τελευταία αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, σταματώντας στο εντυπωσιακό 3-3 με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να αποχαιρετά και επίσημα τη μεγάλη κατηγορία.

Φοβερές διακυμάνσεις στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό να προηγείται με το γκολ του Γιαννιώτα και τον ΠΑΣ Γιάννινα να τα φέρνει τούμπα σε τέσσερα λεπτά τον Κόντε και τον Ροσέρο, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο με τον Τσάπρα. Ο Βρακάς με φανταστικό φάουλ έβαλε μπροστά τον Λεβαδειακό στο 78′ με τον Παμλίδη δύο λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Στο μυαλό των κόουτς

Με 3-4-3 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης για το τελευταίο ματς στην Stoiximan Super League. Ο Γκροφ ήταν στην εστία με τον Γκροφ στην εστία και τους Βήχο, Χάμοντ, Τσάπρα στην τριάδα της άμυνας. Νίκας, Μεχία στον άξονα, Γιαννιώτας Λιάγκα, Λούα Λούα, Συμελίδη και Παζ ήταν στη επιθετική γραμμή.

Από την άλλη ο Θανάσης Στάικος έκανε ροτέισον για τον ΠΑΣ. Αθανασίου στην εστία, Σόρια, Μπορτεγκαράι, Εραμούσπε και Ράντου στην αμυντική γραμμή. Ο Ροσέρο αριστερά, ο Λώλης δεξιά, με τον Τζίνο και τον Ριένστρα στα χαφ, τη στιγμή που ο Παμλίδης κινούνταν πίσω από τον Κόντε.

Το ματς

Χαμηλός ο ρυθμός στην αρχή του πρώτου μέρους με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρωτοβουλία και να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Κόντε να μην προλαβαίνει στο 5’ να σπρώξει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Γκροφ. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο 13’ ο Νίκας μετά από διεκδίκηση της μπάλας βρέθηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Δούμτσιο δύο λεπτά αργότερα.

Στο 22’ ο Άγιαξ της Ηπείρου άγγιξε το γκολ με τον Ροσέρο, να παίρνει την κάθετη από τον Ράντου και να περνά τον Γκροφ, όμως στην κρίσιμη στιγμή του πλασέ, γλίστρησε και αστόχησε.

Παρόλα αυτά το σκηνικό άλλαξε στο 28’ αφού ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα. Όμορφη ενέργεια από τα δεξιά με τον Δούμτσιο να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή και τον Γιαννιώτα μετά από κόντρες να επωφελείται και να γράφει το 1-0.

Ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ αφού στο 34’ ο Ροσέρο με τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή με τον Κόντε να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινή κεφαλιά επιστρέφοντας στα γκολ μετά και τον σοβαρό του τραυματισμό.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι τα έφεραν «τούμπα» μετά από τέσσερα λεπτά. Υπέροχη αντεπίθεση με τον Παλμίδη να σουτάρει, τον Γκροφ να αποκρούει, τον Κόντε να μπαίνει στη φάση και με προβολή να σημαδεύει το δοκάρι, όμως ο Ροσέρο αφύλακτος ολοκλήρωσε την ανατροπή σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Ο «χορός» των γκολ όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Λεβαδειακός έφτασε στην ισοφάριση στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Σουτ του Χάμοντ στο δοκάρι, ο Τσάπρας επωφελήθηκε σουτάροντας από δύσκολη θέση με την μπάλα να περνά οριακά τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Αθανασίου με το 2-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που μονοπώλησε το ενδιαφέρον απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ. Αρχικά στο 50’ ο Συμελίδης έστειλε την μπάλα άουτ από μακριά ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα με τον Γιαννιώτα. Στο 58’ η κεφαλιά του Λούα-Λούα κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασίου όπως έγινε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στο χλιαρό σουτ του Δούμτσιου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να πάρει προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς με τον Κόντε να μη βρίσκει την μπάλα από τη σέντρα του Ροσέρο. Στο 67’ ο Βρακάς απείλησε με μακρινό σουτ, όπως ακριβώς έκανε και το ίδιο στο 71’. Η αστοχία του Βρακά συνεχίστηκε στο 76’ με το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να περνά ψηλά άουτ.

Ωστόσο ο 22χρονος μεσοεπιθετικός εξιλεώθηκε με την πέμπτη του προσπάθεια στο 78’. Φανταστική εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση που θύμισε… Νταβίντ Λουίζ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του εξαιρετικού, Αθανασίου για το 3-2.

Ο ΠΑΣ όμως επεφύλασσε και πάλι άμεση απάντηση αφού, στο 80’ ο Εραμούσπε προωθήθηκε και έκανε τη σέντρα στην περιοχή εκεί όπου με τρομερή κεφαλιά ο Παμλίδης ισοφάρισε για το τελικό 3-3.

ΜVP: Οne man show από τον Γιώργο Βρακά στο ματς. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού απείλησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τον Αθανασίου, καθώς μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στο 63′ κατέγραψε έξι τελικές, ενώ πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78′.

Η σφυρίχτρα: Ίσως η πιο εύκολη βραδιά στην διαιτητική καριέρα του κυρίου Μιχάλη Ματσούκα. Ο Έλληνας ρέφερι δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, αποφεύγοντας τα σφυρίγματα και αφήνοντας το παιχνίδι να «τρέξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024