,

Πέλλα: «Βγάζουμε νερά μέσα από τα χωράφια»

Καταστροφή εκτεταμένη στις καλλιέργειες

30 Μαΐου 2023

του/της Β Δ

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε ότι η Πολιτεία δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για τις καταστροφές, ενώ το βράδυ ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας θα πραγματοποιήσει Συμβούλιο, ώστε να παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας “παίρνει” χρονικά να σπείρουμε. Η περίοδος της σποράς του βαμβακιού θεωρητικά ήταν μέχρι αυτή την περίοδο, δηλαδή τέλη Μαΐου, αλλά και πάλι το ρίσκο είναι τεράστιο. Όταν στις 30 του μήνα βγάζω νερά από το χωράφι, θέλω τουλάχιστον 10 ημέρες για να σπείρω και πάλι» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πώς πλημμύρισαν τα χωράφια στον δήμο Πέλλας

Με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και σε συνδυασμό με το τελευταίο μπουρίνι, τα χωράφια «γέμισαν» με νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφήσουν περισσότερα ύδατα. «Η τεράστια ζημιά έγινε, διότι καθημερινά έβρεχε και σε συνδυασμό με το έντονο μπουρίνι προχθές τα έκανε “όλα θάλασσα”. Αν πάμε στον κάμπο, θα δείτε πως όλοι οι αγρότες βγάζουν με κουβάδες και ό,τι έχουν τα νερά από τα χωράφια τους»!

Πέλλα - Πλημμύρες

Πέλλα – Πλημμύρες

Οι καλλιέργειες βαμβακιού, σύμφωνα με αγρότες της περιοχής, είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου των Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των μεγάλων καταστροφών στα χωράφια που μετατράπηκαν σε… λιμνοθάλασσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Οκτωβρίου 2023