,

Πιάστηκαν δύο μέλη σπείρας που έκλεβαν αυτοκίνητα στη Λαμία

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης - Κατασχέθηκαν κλειδιά κλώνοι, πασπαρτού, προγραμματιστές εγκεφάλων, 2 οχήματα, πληθώρα εξαρτημάτων οχημάτων

18 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν χθες (17-05-2023) το βράδυ στη περιοχή της Λαμίας, δύο αλλοδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχειά και δεδομένα που πρόεκυψαν από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και διεξοδική διερεύνηση περιπτώσεων κλοπών οχημάτων από περιοχές της Λαμίας.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων, σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία και για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής, ενώ ο άνδρας κατηγορείται και για πλαστογραφία, διότι κατά τον εντοπισμό του επέδειξε στους αστυνομικούς, την άδεια ικανότητας οδηγήσεως του, καθώς και δελτίο ταυτότητας, αρμόδιων Αρχών του εξωτερικού, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Από την έως τώρα εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, συγκεκριμένων εργοστασίων κατασκευής, οι οποίες διαπραχτήκαν το τελευταίο τετράμηνο, από διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία που διαμένουν, βρεθήκαν σε διάφορους χώρους αυτής και κατασχεθήκαν:

  • πληθώρα συσκευών και εργαλείων και συγκεκριμένα εγκέφαλοι οχημάτων, κλειδιά κλώνοι, κλειδί πασπαρτού, σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου (immobilizer), προγραμματιστές εγκεφάλων κ.α.,
  • πληθώρα εξαρτημάτων οχημάτων, πολλά εκ των οποίων έφεραν τα λογότυπα των εργοστασίων κατασκευής των αφαιρεθέντων οχημάτων,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και
  • (7) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024