,

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη στη Λαμία

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή των Νέων Τεχνολογιών & της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Οικογένεια, την Κοινωνία & την Πίστη»

16 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ηθικά, θεολογικά, κοινωνικά και καθημερινά ερωτήματα που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνολογίας και οι «απαντήσεις» που αναζητούμε στις βασικές δομές της ζωής, της κοινωνίας, της θρησκείας απασχόλησαν την ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα: «Η συμβολή των Νέων Τεχνολογιών & της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Οικογένεια, την Κοινωνία & την Πίστη», που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στη σημαντική ενημερωτική εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος που απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στη χρήση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και τον προσανατολισμό που έχει πλέον η ψηφιακή μας εποχή που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, σπουδαστές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πολίτες.

Κύριοι ομιλητές της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν o Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αγγέλης από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο Διδάκτωρ Γεώργιος Ζάρδας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Αθανάσιος Κακαρούντας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Βασίλειος Πλαγιανάκος, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών – Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από τους εκλεκτούς ομιλητές παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η τεχνητή νοημοσύνη ως ένα σύγχρονο τεχνολογικό «εργαλείο». Αναδείχθηκαν μέσα από τις ομιλίες, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω της χρήσης της σύγχρονης αυτής τεχνολογίας, στις κοινωνίες των πολιτών και σε τομείς  όπως η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση,  η ιατρική, η δημόσια διοίκηση κ.α.

Αναδείχθηκαν επίσης και οι δυστοπίες που μπορούν να προκύψουν από την χρήση της είτε λόγω κακόβουλων ενεργειών, είτε λόγω της μη ελεγχόμενης και εκθετικής της εξέλιξης. Ειδική αναφορά έγινε για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην πίστη των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024