«Πρόβα» καλοκαιριού, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Με την αστάθεια να περιορίζεται και τον υδράργυρο να ανεβαίνει θα κυλήσει η ημέρα σήμερα και αύριο

13 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Με την αστάθεια να περιορίζεται και τον υδράργυρο να ανεβαίνει θα κυλήσει η ημέρα σήμερα και αύριο, με τις βροχές να επιμένουν όμως δυτικά και βόρεια, ενώ μία νέα διήμερη κακοκαιρία αναμένεται μεσοβδόμαδα, πριν από το καλοκαιρινό, όπως όλα δείχνουν, εκλογικό Σαββατοκύριακο. Οι πρώτες ενδείξεις θέλουν την Κυριακή των εκλογών η θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς, ενώ σήμερα και αύριο θα αγγίξουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός θα χαλάει ξανά από την Τρίτη, καθώς έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία με καταιγίδες στα βορειοδυτικά, που θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα
Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι πυκνότερες. Στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές αναμένονται από πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 22, στη Θεσσαλία από 9 έως 24, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 9 έως 24, στην Πελοπόννησο από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 24, στις Κυκλάδες από 13 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στα δυτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

πηγη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024