Τα μηνύματα της κάλπης

Ο καθημερινός σχολιασμός από το "Φάντασμα του Φρουρίου"

23 Μαΐου 2023

του/της Newsroom

Καλημέρα σας. Οι εκλογές τελείωσαν και ήδη οι κομματικοί μηχανισμοί ξαναζεσταίνουν τις μηχανές τους για τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η μεγάλη νίκη της ΝΔ μπορεί να σκόρπισε χαμόγελα στα στελέχη της, όμως το κοντέρ μηδενίστηκε και η νέα κάλπη δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμά της.

  • Οι εκλογές της Κυριακής έδωσαν σε Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο κάποια μηνύματα. Η εκτόξευση του υπουργού Οικονομίας και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, στους 26 και πλέον χιλιάδες ψήφους, δείχνει την εμπιστοσύνη του λαού στο έργο του. Πιστεύουμε ότι και στη νέα Κυβέρνηση της ΝΔ ο ρόλος του θα είναι κομβικός στο υπουργικό συμβούλιο.
  • Ο έτερος υπουργός της Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, αν και ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες ψήφους, έπεσε θύμα της απλής αναλογικής και έμεινε εκτός της μονοήμερης Βουλής! Αναμένεται να επανέλθει στα έδρανα με τη λίστα και την ενισχυμένη αναλογική στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
  • Στη Βοιωτία η ΝΔ άλλαξε πρόσωπο εκπροσώπησης με τον Ανδρ. Κουτσούμπα να παραχωρεί τη θέση του στον Λευτ. Κτιστάκη.
  • Ο κακός χαμός έγινε στην Εύβοια, όπου είχαμε εναλλαγή στη σειρά των δύο πρώτων. Ο Θανάσης Ζεμπίλης, παλαιό κομματικό στέλεχος, που έχει γράψει χιλιόμετρα στα εσωκομματικά δρώμενα, έκανε καλές συμφωνίες τόσο στα νότια, όσο και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας (νεολαίοι, συνυποψήφιοι κ.ά.), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση, αυξάνοντας την εκλογική του βάση κατ’α πολύ.
  • Από την άλλη ο Σίμος Κεδίκογλου, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύτηκε Κυβερνητική θέση και μάλιστα στον Αγροτικό τομέα, αν και δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από συνεργάτες και υποστηρικτές του, που πάλεψαν σκληρά για να μην εκλεγεί, φάνηκε να διαθέτει μεγάλες αντοχές και να επανεκλεγεί έστω και λίγο λαβωμένος. Αυτό είναι κόλαφος γι’ αυτός που έφτασαν μέχρι και να απειλούν πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης, με λόγια που δεν μπορούν να γραφούν.
  • Από τη στήλη αυτή θέλουμε να τονίσουμε ότι λυπούμαστε ιδιαίτερα για τον κ. καθηγητή, ο οποίος το 2019 κατηγορούσε τους σημερινούς συνεργάτες του σκαιά και τόνιζε ότι ήταν ευτυχής που δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις τους και σήμερα ο ίδιος τους χρησιμοποίησε!!! Μάλιστα του είχαν παραφουσκώσει τα μυαλά και πίστευε ότι θα είναι πρώτος. Λυπούμαστε για το λάθος του.
  • Για τον γέρο της κυβερνητικής παράταξης που από την έδρα του στη Ν. Λάμψακο, νομίζει ότι με τα χρήματά του μπορεί να κινεί τα εσωκομματικά δρώμενα, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η πολιτική δεν είναι μόνο χρήματα. Με το να μοιράζεις 50άρικα δεν φέρνεις μόνιμους ψήφους. Όσο και να προσπάθησες από την δεκαετία του ΄80 με τα αλησμόνητα γεγονότα υφαρπαγής των κομματικών σφραγίδων, τα πληρωμένα δημοσιεύματα για να πληγούν οι εχθροί που έβλεπες παντού, σου έχουν αποδείξει ότι δεν φτάνουν. Θέλει κάτι άλλο…
  • Θέλω να γράψω και κάτι ακόμα για τον «φίλο» μου από τη Βόρεια Εύβοια: «Το βαρύ όνομα» δεν φτάνει για να εκλεγείς. Μια απλή σκέψη να έκανες με τα 174 μόνο like στις αναρτήσεις σου, θα διαπίστωνες την απήχησή σου. Πρέπει να αποδεικνύεις και μόνος σου αν αξίζεις. Βαρύ όνομα είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου, κι όταν ανέβηκε στο δένδρο φάνηκε… ο πώς το λένε της μαϊμούς.

Αυτά για σήμερα. Αύριο θα συνεχίσουμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ