,

32000 έτοιμα γεύματα για το καλοκαίρι από το «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η διανομή από τον Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον κ. Ιωάννη Μασούτη

8 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

32000 έτοιμα γεύματα για το καλοκαίρι από το «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η διανομή από τον Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον κ. Ιωάννη Μασούτη

Τριάντα δυο χιλιάδες έτοιμα γεύματα, χιλιάδες χαμόγελα αισιοδοξίας και αγάπης προσέφερε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο κ. Ιωάννης Μασούτης, Διευθυντής του Ομίλου «MAΣΟΥΤΗΣ» και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας το πρόγραμμα στήριξης «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το οποίο υλοποιεί το μεγάλο κίνημα αγάπης της Αποστολής σε συνεργασία με τον Όμιλο «Μασούτη» και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ποιμαντορίας του κ. Συμεών στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

500 και πλέον οικογένειες ατόμων με διάφορες αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, έλαβαν σήμερα την έμπρακτη αγάπη και στήριξη της τοπικής Εκκλησίας σε μία δράση συνεργασίας και με τους αντίστοιχους συλλόγους της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, που σήμερα είναι η εταιρεία Μασούτης εδώ παρούσα, αυτοπρόσωπη, με τη φυσική παρουσία της ψυχής όλου αυτού του εγχειρήματος και όλης αυτής της προσπάθειας, γιατί κάθε προσπάθεια στη ζωή μας βασίζεται πάνω από όλα στα πρόσωπα, δεν βασίζεται απλώς σε ιδέες, ούτε απλώς σε σκέψεις, ούτε απλώς σε προγράμματα. Τις υλοποιούν, τις σαρκώνουν, τις εμπνέουν και τις εφαρμόζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και το συγκεκριμένο πρόσωπο που σήμερα μας τιμά με την παρουσία του, ο κ. Ιωάννης Μασούτης, πέρα από όλα, είναι ένας άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο, δεύτερον είναι ένας εκλεκτός φίλος από τα παλαιά και τρίτον είναι ένας σπουδαίος επιχειρηματίας. Τα πρώτα δύο για εμάς είναι πιο σημαντικά, γιατί τα πρώτα δύο καταξιώνουν και το επόμενο. Ένα επιχειρείν που είναι κοντά στην κοινωνία, ένα επιχειρείν που είναι κοντά στον άνθρωπο, ένα επιχειρείν που την εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν την κάνει ένα απολογιστικό μέγεθος μία υλοποιημένη και σαρκωμένη αγάπη».

Ο κ. Ιωάννης Μασούτης αναφερόμενος στην σημερινή δράση τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όντως η εταιρεία Μασούτης προσπαθεί να συμμετέχει και να στηρίζει το έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδος. Είμαι κατ΄αρχήν εντυπωσιασμένος απ’όλη την υποδομή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και όλο το έργο που γίνεται από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών. Η εταιρεία Μασούτης είναι εδώ και θα είναι εδώ για να στηρίζει αυτή την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη», αλλά και σε όποια ανάγκη υπάρξει. Η εταιρεία μας είναι στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών».

Την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο πλευρό τους, εξέφρασαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και των Ενώσεων των διαφόρων κατηγοριών ατόμων με ειδικές ανάγκες και διάφορες παθήσεις.

Το προσεχές διάστημα της θερινής περιόδου αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και άλλες δράσεις στήριξης ευαλώτων συνανθρώπων μας με έμφαση στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024